Valerie, 16 jaar

Ik ben altijd graag naar school gegaan. Ik maak graag plezier met mijn vriendinnen en we lachen veel met de jongens. Ik vind het ook belangrijk om goede punten te halen want ik wil later graag naar de hogeschool en slagen in de richting ‘Communicatie’.
Verleden jaar waren mijn punten plots veel lager dan voorheen. Ik zat hier wel mee verveeld want ik studeerde veel thuis en toch waren mijn resultaten minder. Mijn ouders begrepen ook niet hoe dit kwam en zij waren ongerust.
De lerares van Frans stelde mij tijdens de les eens een vraag waarop ik niet antwoordde. Het leek of ik aan het dagdromen was en tegelijkertijd was ik aan het knipperen met mijn ogen. Na de les heeft ze mij gevraagd of ik soms concentratieproblemen had.
Op haar advies heb ik een afspraak gemaakt met het CLB. Hier werkte een mevrouw die zelf ook een zoontje had met epilepsie. Zij herkende de symptomen en raadde mijn ouders en mij aan om een afspraak te maken met de neuroloog. Haar vermoedens waren correct want ik had inderdaad epilepsie onder de vorm van absences.

Type aanval: