Faq / rijbewijs

Kan ik mijn rijbewijs halen als ik 18 ben?

Wie een rijbewijs wil behalen, moet voldoen aan enkele voorwaarden die beschreven staan in de wet. Mensen met epilepsie mogen niet autorijden, tenzij ze één jaar aanvalsvrij zijn. Al meteen een goede reden om trouw jouw geneesmiddelen te nemen…
Ben je een jaar aanvalsvrij? Vraag dan aan je neuroloog een geschiktheidattest. Hiermee kan je bij de gemeente, nadat je natuurlijk geslaagd bent voor je theoretisch en praktisch rijexamen, jouw rijbewijs gaan halen.
Veel succes met het behalen van je rijbewijs!

Als ik mijn rijbewijs heb, mag/kan ik altijd met de auto blijven rijden?

Neen, als je een nieuwe epilepsieaanval krijgt, ben je onmiddellijk rijongeschikt en mag je niet meer met de auto rijden. Je gaat best zo snel mogelijk bij de neuroloog en laat jouw rijbewijs op de gemeente medisch schorsen. Als de neuroloog jouw opnieuw rijgeschikt verklaart mag je terug met de auto rijden en je rijbewijs gaan halen bij de gemeente. Het rijbewijs zal telkens maar voor een beperkte periode worden uitgeschreven. De regelgeving hierover vind je ook terug in de brochure: Epilepsie en rijbewijs – een antwoord op al je vragen.