Faq / toekomst

Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/jongepiusr/jongerenepilepsie.be/includes/menu.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6591 van /home/jongepiusr/jongerenepilepsie.be/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6591 van /home/jongepiusr/jongerenepilepsie.be/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/jongepiusr/jongerenepilepsie.be/includes/common.inc).
Is epilepsie te genezen?

Bij ongeveer 70% van de jongeren zijn de aanvallen met geneesmiddelen te onderdrukken. Deze medicijnen genezen de epilepsie echter niet. Na een periode van 3 tot 5 jaar aanvalsvrij zijn, wordt in overleg met de neuroloog de mogelijkheid bekeken of de medicatie afgebouwd kan worden. Na stopzetting van de medicatie blijft een aantal van de betrokkenen zonder aanvallen.
Van de mensen met epilepsie die stipt en regelmatig hun medicijnen nemen, raakt ongeveer 30% niet aanvalsvrij. In sommige gevallen wordt een hersenoperatie overwogen. Het is belangrijk om zich te houden aan bepaalde leefregels, goede informatie en erover te praten.

Kunnen mensen met epilepsie een gewoon leven leiden?

Voor het overgrote deel van de mensen die epilepsie hebben is dit het geval: zij gaan naar school of werk, doen aan sport, trouwen, … Indien de betrokkene niet aanvalsvrij is, dient er rekening gehouden te worden met een aantal beperkingen: bij zwemmen, autorijden, uitoefenen van bepaalde beroepen, …